Mercedes-Benz GLE 400 AMG fotoserie

Door Barend Peijnenburg

We zijn ook van de weg gegaan en hebben de GLE uitgedaagd in de modder. Hoewel we doorgaans hopen op mooi, zonnig en droog weer was het matige weer op deze dag niet ten ongunste. Het gaf de kans om te testen hoe de GLE reageert op een ondergrond die, zo goed als, vloeibaar is. De eigenschappen die de auto op de weg zo comfortabel en betrouwbaar maken, zorgen er ook voor de hij in de modder ietsje minder fijn voelt. Hij trekt het allemaal prima, maar de system dempen de feedback soms. Dit maakt het lastig om te voelen waar de off-road grenzen van de auto liggen. Desalniettemin viel het niet tegen, we hebben aardige meters gemaakt door modderpoelen en de auto bleef stug vooruit gaan.

Dit exemplaar is gebouwd in 2015 en heeft ruim 41.000 kilometer rijervaring. Met de 3.0 zescilinder komt het gemiddelde verbruik op 8,70 liter per 100 kilometer. Niet slecht, de auto weegt immers 2.080 kg. Het interieur geeft met een lederen bekleding een gevoel van luxe en comfort. Het niveau van de afwerking is hoog, wat een potentiele koper absoluut zal waarderen.

Al met al is de Mercedes-Benz GLE een krachtige en stijlvolle SUV die je uitdaagt om sportief rijden te combineren met de grote omvang van de auto. De auto voelt snel en degelijk en zal de toekomstige eigenaar niet teleurstellen.

Bekijk in de slideshow de volledige fotoserie:

Plaats een reactie