Volvo S90 & Volvo V90

Door: Barend Peijnenburg, Robert Vonk, Jordy Burggraaf

Voor Volvo dealer Van Roosmalen gingen we voor een uitgebreide fotoshoot op pad met de Volvo V90 en Volvo S90. Volvo wordt vaak beschouwd als het ingetogen alternatief voor de Duitse luxemerken. Hier wil Volvo van af, dus introduceerden ze de S90, V90 en XC90. De discussie is onder autoliefhebbers nu of Volvo hier ook daadwerkelijk in geslaagd is of niet. Voor ons dé kans om dit zelf eens te ervaren.

Wat natuurlijk als eerste opvalt is het design van de auto’s. Ze zien er werkelijk prachtig uit. Ook het interieur is zoals we het nog niet kenden van Volvo. Wat ook snel opvalt is het comfort. De stoelen zitten goed, de afstand tot de knoppen en het touchscreen zijn goed en het stuur heeft een fijne greep. Een grote verandering in het interieur is het eerder genoemde touchscreen. Bij Volvo waren we nog de kleine displays op het dashboard gewend. Bij de nieuwe 90-serie is dit vervangen door een groot touchscreen waarmee de meeste functionaliteiten worden aangestuurd. Het touchscreen reageert snel en is ook tijdens het rijden goed te bedienen. Het doet gevoelsmatig niet onder aan dat van andere luxemerken.

De Volvo’s zijn erg stil tijdens het rijden. Je hoort bijna geen motorgeluid of windgeruis. Ook oneffenheden in het wegdek worden door de adaptieve dempers en luchtvering goed verhuld. Het is duidelijk dat Volvo comfort nastreeft. Wat er ook toe leidt dat de 90-serie enkel met viercilinders wordt gebouwd. De S90 en V90 waarin wij rijden zijn respectievelijk uitgevoerd in T5 en D4.

De V90 en S90 komen een heel eind in de richting van de Duitse luxemerken, zeker als het gaat om comfort en design. Het gemis blijft echter een 5- of 6-cilinder. Desalniettemin zijn we onder de indruk. Dit willen we graag overbrengen, bekijk onderstaand de foto’s in de slider (foto’s door Ansho Bijlmakers):

Volledige Fotoshoot