Audi R8, RS6 & S3

Door: Barend Peijnenburg, Jordy Burggraaf

In de media spotlight lichten we auto’s uit van onze partners door ze een dag mee te nemen en er een mediareportage over te maken. Voor Borgers Auto Import maakten we een fotoreportage van de Audi R8, RS6 en S3. Tegelijkertijd. Ik kan je vertellen, het is al leuk om één auto mee te nemen, maar om met vrienden drie topauto’s mee te nemen op een mooie dag als deze is toch wel ultiem. Toen we aankwamen bij Borgers Auto Import was er net een potentiele koper voor de R8. Even waren we bang dat we hem niet meer konden meenemen. We stonden natuurlijk te popelen om in te stappen en het beest te ervaren. Gelukkig mocht hij toch mee. Maar niet voordat we hartelijk werden ontvangen en werden voorzien van een flinke keuze aan eten, drinken en snoep. Na wat gezelligheid was het tijd om op pad te gaan. We namen de RS6 en de R8 mee en reden naar een bedrijventerrein met containers en een industriële sfeer. We positioneerde de auto’s en lieten Ansho als fotograaf zijn werk doen. Na de eerste serie en een goede lunch die nog uitgebreider werd verzorgd dan het ‘ontvangstbuffet’, werd het echt leuk.

27-02-2016 Borgers - Luxcar - Ansho Bijlmakers-14

De auto’s

mediaspotBorgers1

We reden naar een industrieterrein waar we een brede, lege weg vonden in een ovale vorm met ook lange rechte stukken. Toen begon het echt te kriebelen! Even een paar rondjes inrijden, genieten. De acceleratie van de auto’s is om te schrikken, de wegligging is die van een tank en de beleving is op z’n zachst gezegd fenomenaal. De Audi RS6, R8 en S3 zijn totaal verschillende auto’s. De Audi RS6 is er een van het laatste faceliftmodel, de favoriet van Barend. De krachtpatser heeft slechts 8.750 kilometer rijervaring en is daarmee amper ingereden. Tevens vierde hij afgelopen maand zijn eerste verjaardag. Als we vervolgens naar de prijs kijken, ter hoogte van €159.950,00, wordt het interessant. Deze auto heeft namelijk een nieuwwaarde van bijna €210.000,00. Als je op zoek bent naar een RS6 om regelmatig te rijden is het dus wellicht financieel zeer aantrekkelijk om er een te kopen met de kop eraf, met deze als voorbeeld. Goed, we kunnen natuurlijk zo veel zeggen over hoe geweldig deze auto rijdt maar dat moge voor zich spreken.

De RS6 heeft 560 pk vermogen en een koppel van 720 nm. Daarmee tikt-ie de 100 km/h in 3,9 seconden aan. Een behoorlijke prestatie voor een ‘gezinsauto’. De Audi S3 mag weg voor €54.950,00. Waarbij de RS6 en de R8 onder de tak ‘Audi Sport’ vallen, doet de S3 dat niet. Maar laat je niet misleiden, de Audi S3 is wel degelijk sportief! Ondanks het feit dat het een 2.0 viercilinder is doen het uiterlijk met vier uitlaatpijpjes, het geluid zowel binnen als buiten de auto en de snelheid waarmee het apparaat reageert en accelereert iets heel anders vermoeden. Het speelse van de S3 is iets wat je minder hebt in de zware RS6. Tenslotte de Audi R8. Weer een totaal andere auto en een totaal andere beleving dan de andere twee. Lager, cabriolet (hebben we dankbaar gebruik van gemaakt op deze zonnige dag) en een krijsende en beestachtige 5.2 V10 motor die we kennen uit de Lamborghini Gallardo. Met een vermogen van 525 pk moet je 4,1 seconden wachten tot de wijzer het getalletje 100 aanwijst op je dashboard. De Audi R8 reageert, mede door de automaatbak, iets minder snel dan de RS6. Maar desalniettemin stelt deze auto niet teleur. De Audi R8 staat te koop voor €119.950,00, minder dan de helft van de nieuwprijs. Zo lang ze nog te koop staan kan je ze hier vinden.

27-02-2016 Borgers - Luxcar - Ansho Bijlmakers-17

Het bedrijf

27-02-2016 Borgers - Luxcar - Ansho Bijlmakers-6

Borgers Auto Import is een van de autobedrijven die echt worden gedreven uit passie. Iets wat je tegenwoordig steeds minder ziet. Die passie zie je op verschillende vlakken terug. In ieder geval duidelijk is dat eigenaar Arnoud Borgers van Duitse auto’s houdt. Zijn voorraad bestaat bijna uitsluitend uit Audi. Veelal directie auto’s zoals de BiTDI modellen, maar ook de Q7 (nieuw model) zie je bijna altijd op de oprit staan. De auto’s zijn afkomstig van merkdealers en hebben vaak fabrieksgarantie. Naast voorraad richt Arnoud zich, zoals de naam van zijn autobedrijf al doet vermoeden, op het importeren van auto’s aan de hand van specifieke wensen van de klant. Borgers Auto Import heeft een zeer persoonlijke uitstraling, iets dat mij, Barend, persoonlijk erg aanspreekt. We werden ontzettend hartelijk ontvangen en krijgen bij vertrek nog een leuk presentje mee. Het persoonlijke doch professionele contact is iets wat Borgers Auto Import uniek maakt.

Onderstaand vind je de gehele fotoserie. Liever in hoge resolutie? Klik hier.

Volledige Fotoshoot